Comunicat de Presă

Constituirea Organizației de Femei a Mișcării Respect Moldova

A fost constituită Organizaţia de Femei a Mişcării Respect Moldova

La Chişinău, a avut loc şedinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a Mişcării Respect Moldova.

În cadrul şedinţei, s-a menţionat că, astăzi, femeile reprezintă mai mult de jumătate din alegătorii din Republica Moldova şi joacă un rol important în toate scrutinele electorale, dar potențialul enorm de care dispun ele nici pe departe nu este valorificat.

Mişcarea Respect Moldova şi-a propus să elimine această lacună, stabilind drept obiectiv ca Organizația sa de Femei să devină un veritabil centru de atracție pentru toate femeile din țară care doresc să se implice, să își pună în aplicare potențialul, capacitățile pentru a schimba cu adevărat în bine lucrurile în Republica Moldova.

În calitate de președinte al Organizaţiei de Femei a fost aleasă Liliana Buzilă. Vicepreședinţi au devenit: Aliona Cojocaru, responsabilă de zona de nord; Victoria Paladi, responsabilă de zona centru; Efrosinia Grețu, responsabilă de zona de sud. Totodată, în funcţia de secretar executiv a fost aleasă Ludmila Zaremba.

Liliana Buzilă a menţionat că, crearea Organizaţiei de Femei este un eveniment important pentru Mişcarea Respect Moldova. „Noi vedem organizația de femei în avangarda acțiunilor importante pe care le vom întreprinde în continuare împreună. Sunt sigură că, dacă vom munci cu dedicație, numaidecât vom avea și rezultate”, a spus ea.

Prezent le şedinţă, Preşedintele Mişcării Respect Moldova, Eugeniu Nichiforciuc a dat asigurări că Organizaţia de Femei va avea toată susţinerea sa și a colegilor din echipa de conducere a partidului. „Doamna Buzilă și colegele din Organizația de Femei au tot ce e necesar pentru a deveni cea mai activă și eficientă organizație de femei – potențial, experiență, determinare, dorință sinceră de a schimba lucrurile în bine. Mult succes, Doamna Buzilă! Mult succes, stimate colege din Organizația de Femei a Mişcării Respect Moldova!”, a declarat el.

Participantele la şedinţă au adoptat şi o rezoluţie, privind situaţia actuală a femeilor din Moldova şi scopurile pe care şi le propune Organizaţia.

Facebook
WhatsApp
X
Telegram
Email
Mișcarea Respect Moldova