Comunicat de Presă

Mișcarea Respect Moldova Îndeamnă la Mobilizare pentru Referendumul de Aderare la UE

Declarația

Mişcării Respect Moldova privind măsurile ce se impun ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale în raport cu referendumul constituţional de aderare a RM la UE

Decizia Curţii Constituţionale privind referendumul constituţional de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a clarificat definitiv lucrurile ce ţin de preconizatul plebiscit, pune capăt suspansului şi elimină orice speculaţie la tema: va fi sau nu va fi organizat acest referendum.

Acum, când tabloul general este clar, Mişcarea Respect Moldova consideră că se impune o discuţie serioasă cu implicarea tuturor forţelor pro-europene la tema conjugării eforturilor pentru mobilizarea alegătorilor în vederea participării la referendum.

Mişcarea Respect Moldova rămâne pe poziţia anunţată anterior şi anume că nu trebuie subestimată capacitatea de organizare a forţelor ostile acestui referendum. Trebuie să recunoaştem că acestea au capacitatea, dar şi motivaţia necesară pentru a pune în pericol reuşita referendumului. De aceea, forţele pro-europene trebuie să abordeze cu maximă seriozitate, responsabilitate şi maturitate riscurile ce vin din direcţia respectivă.

Pentru a evita aceste posibile scenarii proaste pentru viitorul european al Republicii Moldova, reiterăm şi pe această cale îndemnul nostru către formaţiunile cu adevărat pro-europene să se aşeze la masa de discuţii şi să stabilească un plan de acţiuni comune privind referendumul din toamnă. Dacă acest lucru nu va fi făcut, şansele ca forţele ostile referendumului să reuşească obstrucţionarea acestuia vor rămâne în continuare foarte mari.

Facebook
WhatsApp
X
Telegram
Email
Mișcarea Respect Moldova