Comunicat de Presă

Respect Moldova sprijină decizia istorică a UE de începere a negocierilor de aderare

DECLARAŢIA
Mişcării Respect Moldova privind decizia UE de a începe oficial negocierile cu Republica Moldova şi Ucraina privind aderarea

Mişcarea Respect Moldova salută decizia Uniunii Europene de a începe oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina pe data de 25 iunie.

Calificăm această decizie drept una istorică şi de mare importanţă pentru Republica Moldova şi Ucraina, mai ales în contextul regional ce s-a creat în ultimii doi ani.

Totodată, Mişcarea Respect Moldova consideră că această decizie trebuie să ne responsabilizeze şi să ne determine să ne facem mult mai conştiincios temele pentru acasă. Republica Moldova trebuie să abordeze cu mai multă seriozitate reformele ce trebuiesc implementate pentru ca ţara noastră să poată adera la Uniunea Europeană.

De asemenea, suntem ferm convinşi că, întâi de toate, trebuie să construim Europa la noi acasă, ca atunci când se va produce aderarea propriu-zisă nivelul de viaţă din RM să fie comparabil cu cel din ţările UE, dar nu să venim ca nişte rude sărace în marea familie europeană.

Mişcarea Respect Moldova consideră că decizia privind începerea oficială a negocierilor de aderare trebuie să fie şi un semnal pentru toate forţele cu adevărat pro-europene din Republica Moldova, care trebuie să facă front comun astfel încât să nu ratăm şansa istorică ce ne-a fost oferită.

Facebook
WhatsApp
X
Telegram
Email
Mișcarea Respect Moldova